tiistai 8. joulukuuta 2015

GLÖGIJUUSTOKAKKU


Itsenäisyyspäivänä meillä oli tarjolla glögijuustokakkua, kun kutsuimme poikaystäväni kanssa molempien vanhemmat kahville. Halusin tehdä juustokakkua, sillä mielessäni oli jo pitkään pyörinyt näkemäni kuva, jossa juustokakun kiilteen alle on tehty kuvioraapalla kuviota. Tämä kokeilu onnistuikin kivasti! Kuvio tuo näyttävyyttä muuten yksinkertaiseen kakkuun.

Glögin ja piparin maku sopii mainiosti joulun odotukseen. Kakussa maut jäivät kuitenkin omaan makuuni turhan miedoiksi. Ensi kerralla käyttäisin ainakin kiilteessä tiivisteestä valmistettua glögiä, jolla saisi aikaan voimakkaamman maun. Lisää makua olisin kaivannut myös täytteeseen. Resepti on Valion, mutta tekemässäni kakussa käytin vaniljarahkaa. Lisäksi tein kakun ⌀20cm vuokaan saadakseni kakulle lisää korkeutta.

GLÖGIJUUSTOKAKKU (⌀20cm, 8 hengelle)

Pohja:
120 g piparkakkuja
50 g voita

Täyte:
2 dl vispikermaa
2 prk vaniljarahkaa
1 tl piparkakkumaustetta
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2 rkl glögiä

Kiille:
2,5 dl glögiä
2 liivatelehteä

Koristeluun valkosuklaata ja piparkakkuja

1. Valmista pohja: sulata voi kattilassa. Murskaa piparkakut ja sekoita sulan voin joukkoon. Taputtele seos irtopohjavuoan (⌀20cm) pohjalle.

2. Laita täytteen liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma, mausta piparkakkumausteella ja vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon vaniljarahka. Kuumenna täytteen glögi ja sulata siihen liivatteet. Lisää liivateseos täytteeseen. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle. Tässä vaiheessa kakun pintaan voi vetää kuvion koristeraapalla. Siirrä kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.

3. Valmista kiille: laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna 0,5dl glögiä ja sulata siihen liivatteet. Sekoita liivateseos lopun kylmän glögin joukkoon. Kaada seos hyytyneen kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunti.

4. Koristele hyytynyt kakku valkosuklaalla ja piparkakkumurskalla.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti