sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

PÄÄSIÄISKAKKU

Kun näin kuvan Dr. Sugar -blogin pastellisesta pääsiäiskakusta oli selvää, että tämmöisen kakun teen meille pääsiäiseksi. Kakun ulkonäkö hurmasi saman tien! Noudatin kakussani alkuperäisen ohjeen koristelua tekemällä marenkivoikreemin suklaapisaroilla, ja viimeistelin koristelun suklaamunilla.

Muuten kakusta tuli erilainen. Kakussa on suklaakakkupohja ja täytteeksi kokeilin tehdä appelsiini-persikkatäytettä. Kakusta tuli todella näyttävä korkeutensa ansiosta! Ja syötävää riittää monelle :D

APPELSIINI-PERSIKKATÄYTE (⌀20cm kakun kahteen väliin)

1 prk säilykepersikoita (n. 250 g)
5 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
400 g appelsiinirahkaa
0,5 dl sokeria

1. Pilko säilykepersikat pieniksi kuutioiksi. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon appelsiinirahka. Mausta sokerilla.
3. Nosta liivatelehdet mukiin (älä purista vettä pois lehdistä) ja sulata ne mikrossa. Lisää liivateneste täytteen joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi persikkakuutiot.

2 kommenttia :

  1. Ihana kakku! Mikä kakun kuorrute on? Pakko kokeilla ensi pääsiäisenä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! =) Kuorrute on marenkivoikreemiä, joka on suosikkini kreemikakkujen ja kuppikakkujen kuorrutukseen. Alkuperäinen ohje löytyy Dr. Sugar -blogista http://drsugars.blogspot.fi/2016/03/pastellinen-paasiaiskakku.html

      Poista