sunnuntai 20. syyskuuta 2015

PUNAHERUKKA CURD


Päätin kokeilla, miten kotimainen punaherukka taipuu curdiksi eli tahnaksi. Lemon curd on monille tuttu, ja itsekin olen sitä valmistanut useasti marenkipiirakkaan. Halusin kokeilla, millainen täyte punaherukoista syntyy täytekakun väliin. Kirpeän makeaa punaherukka curdia voi käyttää myös esimerkiksi keksien tai macaronien täytteenä, paahtoleivän päällä tai jogurtin kanssa.

PUNAHERUKKA CURD

3 dl mehua punaviinimarjoista
1 dl vettä
3 keltuaista
1½ dl sokeria
3 rkl maissitärkkelystä
40 g voita

Purista mehu punaherukoista siivilän läpi, jotta valmiiseen tuotteeseen ei tule herukoiden siemeniä tai kuoria. Voit käyttää myös valmista viinimarjamehua, tällöin vähennä ohjeesta sokerin määrää.

Mittaa kaikki ainekset kattilaan voita lukuunottamatta. Kuumenna koko ajan huolellisesti sekoittaen, ettei synny klimppejä. Anna seoksen kiehua hiljalleen pari minuuttia. Sekoita joukkoon voi. Siirrä curd jäähtymään.

Valmista curdia tulee tällä ohjeella 4-5 dl. Siitä riittää reilusti halkaisijaltaan 24 cm kokoisen täytekakun kahteen väliin. Kakun väliin punaherukka curd kannattaa levittää jääkaappikylmänä, jolloin koostumus on jämäkämpi. Punaherukka curd säilyy jääkaapissa 2-3 viikkoa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti