torstai 6. huhtikuuta 2017

MEIDÄN KIHLAJAISKAKKUMME

Meidän kihlajaisiamme juhlittiin perheidemme ja muiden lähimpien kanssa pari viikkoa sitten. Halusin ehdottomasti tehdä juhliemme kahvipöytään näyttävän kakun. Tietenkin myös muut juhlapöydän tarjoilut tein itse.

Kakussa on suklainen pohja, jonka täytteenä punaherukka-vadelma -curd, vadelmatäyte (2:ssa välissä) ja suklaatäyte (1:ssä välissä). Kuorrutteena on marenkivoikreemi värjättynä meitä molempia miellyttävillä sävyillä ja watercolour-tyyliin levitettynä. Kakun päällä oranssi valuva valkosuklaaganache, koristeina suklaalastuja ja marenkeja.

Alkuperäisestä suunnitelmastani kakku poikkesi ulkomuodoltaan hieman, sillä valkosuklaaganachen väri pääsi yllättämään juhla-aamuna, joten värjäsin sen oranssiksi, vaikka haaveena oli vaalea ganache.

Kakusta tuli todella näyttävä etenkin korkeutensa ansiosta. Tavoitteena itselläni oli, että kakkupalan tulee mahtua lautaselle. Monet vieraat hieman arkailivat kakun korkeutta leikatessaan, mutta itse en voinut tyytyä muuhun, kuin näyttävään korkeaan kakkuun!

Kahvipöydässä oli tarjolla myös valkosuklaa-mustikkahyydykekakkua ja wilhelmiina-keksejä makeina herkkuina ja suolaisena tarjottavana oli pieniä kinkku- ja kanapiiraita, porohyydykekakkua saaristolaisleipäpohjalla sekä leipäjuustoa lakkahillon kera.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti