keskiviikko 16. joulukuuta 2015

PUOLUKKA-KINUSKIJUUSTOKAKKU KAHDELLA TÄYTTEELLÄ


Nämä kaksi juustokakkua tein hyvän ystäväni kihlajaisiin. Sain vapaat kädet kakkujen tekoon, ja päätin tehdä puolukan ja kinuskin makuiset kakut, joissa kokeilin kahden täytteen tekniikkaa. Kakkua leikatessa sisältä paljastuu toisen makuinen täyte.

Valmista ohjetta tämänkaltaisen kakun tekoon en löytänyt, joten sovelsin Kinuskikissan ja Heavenly bakingsin reseptejä. Valmistusvaiheessa huomasin, että uloimpana olevan kinuskitäytteen levittäminen olisi helpompaa, jos massa olisi löysempää. Onneksi pienet ulkonäkövirheet eivät vaikuta makuun! Reseptissä on siis vielä hiomista, mutta idea toisesta, piilossa olevasta täytteestä on mielestäni hauska. Sen vuoksi haluankin kokeilla tällaisen kakun tekoa jossain vaiheessa uudelleen, ja löytää toimivammat täytereseptit.

Kakut valmistin laktoosittomina ja gluteenittomina. Kakut ovat halkaisijaltaan 24cm ja 20cm. 18 hengelle olisi riittänyt yksikin kakku, mutta parempi tehdä enemmän, kuin että olisi loppunut kesken. Tilaustöiden tekeminen jännittää aina jonkin verran, ja olikin mukava kuulla kehuja monen ihmisen suusta!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti