sunnuntai 3. tammikuuta 2016

SAARISTOLAISLEIPÄ


Saaristolaisleipä on todella herkullinen leipä, jonka valmistus on melko vaivatonta. Näitä leipiä valmistin oikein urakalla läheisille joululahjaksi. Saaristolaisleivän alkuperäinen resepti on Valion.

SAARISTOLAISLEIPÄ (3 kpl)

700 g piimää
50 g hiivaa
290 g siirappia
500 g vehnäjauhoja
170 g mämmimaltaita
130 g ruisjauhoja
40 g vehnäleseitä
15 g suolaa

vuokien voiteluun öljyä

leipien voiteluun:
2 rkl kuumaa vettä
2 rkl siirappia

1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva piimän joukkoon. Lisää siirappi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää piimäseoksen joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Voitele leipävuoat (vetoisuus 1-1,5 litraa) öljyllä. Jaa taikina kolmeen leipävuokaan, n. 600g/vuoka. Tasoita pinta. Nostata lämpimässä paikassa noin tunti.

4. Paista leipiä 170-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia. Sekoita kuuma vesi ja siirappi keskenään. Sivele seos uunituoreiden leipien päälle. Anna leipien jäähtyä vuoissa.

Saaristolaisleipä on parhaimmillaan parin päivän kuluttua leipomisesta. Leipä säilyy jääkaapissa jopa 2 viikkoa.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti