torstai 24. syyskuuta 2015

SACHERKAKKU (GLUTEENITON SUKLAAKAKKUPOHJA)


Yksi läheisimmistä ystävistäni on keliaakikko, joten gluteenittomia leivonnaisia tulee tehtyä melko usein. Gluteenitonta suklaakakkupohjaa testasin nyt ensimmäistä kertaa. Muokkasin reseptin tavallisen suklaakakkupohjan ohjeesta vaihtamalla jauhot gluteenittomiin. Kakkupohjasta tuli onnistunut, vaikkakin normaalia haperompi se on, kuten gluteenittomat leivonnaiset tapaavat joskus olla.

Paistoin kakun halkaisijaltaan 20cm vuoassa. Taikinaan tuli 3 kananmunaa, mutta kakku jäi silti aika matalaksi, joten leikkasin pohjan vain kahteen osaan. Väliin tuli aprikoosihilloa ja suklaavaahtoa, kuorrutus tietenkin suklaalla. Sacherkakulla pitäisi ainakin suklaanhimon laantua! Kakun alkuperäinen resepti on MeNaiset -lehdestä, vuoden 2014 jostakin numerosta.

GLUTEENITON SUKLAAKAKKUPOHJA (20cm vuokaan)

60 g voita
90 g tummaa suklaata (Brunberg)
3 valkuaista + 0,3 dl sokeria
3 keltuaista + 0,6 dl sokeria
1½ dl gluteenitonta jauhoa (Semper)
1 tl leivinjauhetta
½ tl vaniljasokeria

1. Sulata voi kattilassa. Nosta kattila levyltä ja paloittele sekaan suklaa ja sekoita. Anna jäähtyä, muttei jähmettyä.

2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.

3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää suklaaseos. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon siivilöiden. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto taikinaan. Sekoita vain vähän.

4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti