perjantai 18. syyskuuta 2015

VAALEA KAKKUPOHJA (SIENIKAKKU)

Tämän vaalean kakkupohjan resepti on paras, mitä on tullut vastaan. Pohja ei ole ollenkaan hapero, kuten joissakin kokeilemissani kakkupohjissa. Tämä resepti on peräisin äitini vanhasta, 80-luvulta peräisin olevasta kirjasta Kotiruoka.

SIENIKAKKU (24cm vuokaan)

4 kananmunaa
4 dl sokeria
2 dl kiehuvaa vettä
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
4 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri hyvin kuohkeaksi. Lisää kiehuva vesi ja vatkaa vielä vähintään 5 minuuttia. Lisää kuivat aineet siivilöiden. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 200-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti